Hej alla fotbollsintresserade och välkomna till oss. Oavsett om du är förälder, ungdom, tränare eller bara intresserad av ungdomsfotboll så är du varmt välkommen hit. Vi kommer att publicera artiklar om fotbollsturneringar för ungdomar i Sverige där du kan läsa allt om vad de innebär och vad du kan förvänta dig av dem. Det finns en hel del turneringar att läsa om!

Fotboll är den största idrotten och många svenska ungdomar spelar fotboll i lag runtom i landet, men har ni koll på vilka turneringar som är störst och mest prestigefyllda att vara med i? Med vår hjälp kan du få större koll på vilka turneringar som passar just ditt lag eller din ungdom, turneringar är alltid roliga att delta i.

Gothia Cup

Gothia Cup är inte bara en stor svensk fotbollsturnering för ungdomar, det är även den största i världen. Sedan 1975 har turneringen ägt rum i Göteborg och runt 1 700 lag från cirka 80 länder medverkar i den stora fotbollsfesten. Du hittar både pojklag och flicklag från alla kontinenter och de möts tillsammans med fotbollen som sin gemensamma nämnare.

Gothia Cup är en turnering för ungdomar mellan 11 och 18 år, varje årskull har en egen turnering och både en för pojkar och en för flickor. De har också en Special Olympics Cup. Att vinna Gothia Cup är ett prestigefyllt pris som många ungdomar drömmer om. Cupen äger rum under sommaren varje år och drar tusentals besökare till Göteborg.

Oddebollen och Dalecarlia Cup

Oddebollen är en fotbollsturnering som tar plats i Uddevalla, i hjärtat av Bohuslän. För pojkarna finns det klasser för de som är 10 år upp till 17 år, för flickor är det lite färre klasser då några åldersklasser slås ihop men även flickorna är mellan 10 och 17 år. Det är en trevlig turnering som uppskattas av både fotbollsspelarna och ledarna.

Dalecarlia Cup kallar sig Sveriges gladaste fotbollsturnering och den har funnits sedan år 1981. Turneringen har vuxit rejält och fler än 400 lag deltar i den år 2019. Dalecarlia Cup spelas i Borlänge på deras sportfält där det finns 30 stycken gräsplaner samlade, men år 2019 spelas den parallellt i Leksand där de i yngre åldrar får spela.

Storsjöcupen och Sölvesborgscupen

Storsjöcupen äger rum i Östersund och är en av Sveriges äldsta ungdomsturneringar i fotboll. Cupen spelas vecka 27 varje år och den präglas av sina ledord trivsel, kamratskap och lika villkor. Lag har deltagit från flera olika länder och cupen har vuxit sig stor under senare år. Självklart får både flickor och pojkar delta i turneringen som håller på i fem dagar.

Sölvesborgscupen äger rum i vackra Blekinge under juni månad varje år och den är öppen för både pojklag och flicklag. Flickornas klasser är från 13 till 16 år och pojkarnas klasser är från 12 till 16 år. Du som har ett fotbollslag kan välja mellan att bo på hotell eller i skolsalar och du kan förvänta dig en härlig fotbollsfest.

Vårt syfte

Vårt syfte är att skriva bra artiklar om många av Sveriges fotbollsturneringar för ungdomar, det finns ganska många. Vi gör det för att både tipsa ungdomar och ledare om turneringar som deras lag kan delta i, men även för dig som bara vill veta mer om fotbollsturneringar för ungdomar. Sverige är en fotbollsnation där många ungdomar spelar fotboll och älskar idrotten.

Sammanfattning

I Sverige finns det många fotbollsturneringar för ungdomar att deltaga i och vi kommer tipsa dig om de allra bästa. Hos oss kan du läsa om Gothia Cup, Oddebollen och Dalecarlia Cup till exempel, men även om många andra fotbollscuper. Vi vill härmed hälsa dig välkommen till oss och vi hoppas att du kommer få mycket nöje av vår hemsida.